• Gestart!

  Gestart!

  dinsdag 29 september 2015

  De eerste veiling van de grootste olifantenverzameling van Europa is online! Prachtige beelden, houtsnijwerken, kunstobjecten en andere verzamel items zijn te zien in deze veilig. Ze staan allemaal in het teken van DE OLIFANT

  Lees verder

 • Olifanten, maar ook veel andere verzamel voorwerpen!

  Olifanten, maar ook veel andere verzamel voorwerpen!

  maandag 5 oktober 2015

  Wist u dat in onze veilingen van de grote olifantenverzameling er ook enorm veel andere specifieke verzamel items worden aangeboden? Ook deze voorwerpen zijn afkomstig van over de hele wereld. Vooral uit de landen waar olifanten voor komen en zijn daarom allemaal gerelateerd aan dit prachtdier.

  Lees verder

 • TON's VERHAAL, deel 1

  TON's VERHAAL, deel 1

  zondag 18 oktober 2015

  DE MEDIA IN DE BAN VAN DE OLIFANT! EenVandaag (NPO1 Radio) zendt een interview uit met Ton van den Braak, afgenomen door journalist Botte Jellema. Hierin spreekt Ton over zijn olifantenverzameling. Dit doet hij tevens tijdens een live interview met Gijs Staverman, GIJS 2.0 (NPO2 Radio) en Nachtkijkers (NPO1 Radio). HART VAN NEDERLAND (SBS6) maakte een reportage en het Algemeen Dagblad plaatste een redactioneel stuk.

  Lees verder

 • Kunst van Hub Quaedvlieg

  Kunst van Hub Quaedvlieg

  donderdag 9 juni 2016

  Hub Quaedvlieg (1931) is geboren in Eindhoven en groeide op in Heerlen. Hub is beeldhouwer, schilder, en schrijver. Hij studeerde aan de Stadsacademie Maastricht en tevens aan de Jan van Eyckacademie, afdeling beeldhouwen te Maastricht en ontving de beeldhouwersprijs. Jarenlang was hij verbonden aan de Stichting Beroepsbegeleidend Onderwijs te Roermond als leraar beeldend vormen. Momenteel is hij woonachtig te Heythuysen waar hij werkt als beeldend kunstenaar en als schrijver van poezie en proza. De vermelding van Hub Quaedvlieg in de "Pieter Scheen" Lexicon, het bekende naslagwerk Nederlands Beeldende Kunstenaars 1750-1950, geeft aan dat we te maken hebben met een kunstenaar van betekenis. 

  Lees verder

Categorieën

Volg ons op Facebook