Online veiling BKR kunst GEMEENTE BRUNSSUM (1) (NL)

De veiling is afgelopen, u kunt niet meer bieden

Op deze veiling zijn bijzondere veilingvoorwaarden van toepassing.

Bekijk de bijzondere veilingvoorwaarden
  • Veiling0036
  • SluitingDinsdag 7 juli 2015 vanaf 20.02 uur

Voor de échte kunstliefhebber is dit een must om te zien!

Met o.a. kunst van G. Eggen, A. Dieteren, J. Diederen, J van Lieshout, P. Bertus e.v.a.

Deze kunstverzameling is o.a. afkomstig uit de BKR collectie van de Gemeente Brunssum: In 1987 schafte toenmalig minister Elco Brinkman de BKR subsidie voor de kunstenaar af. Deze regeling was bedoeld als basis inkomen voor beeldend kunstenaars. Om hiervoor in aanmerking te komen moest de kunstenaar een werk aanleveren wat vervolgens door een commissie op kwaliteit werd beoordeeld. Al deze aangekochte kunstwerken stapelden zich in de loop der jaren op, met als resultaat dat er al jaren duizenden kunstwerken in gemeentehuizen binnen Nederland staan opgeslagen op zolders en in kelders. 

Gemeente Brunssum heeft besloten dat deze kunst, waarvan een gedeelte afkomstig is uit andere deelcollecties, weer onder de mensen moet komen middels deze veiling. Het uiterst diverse werk is gemaakt in de periode van 1950 tot 2000. De verschillende tijdgeesten zijn in ieder werk terug te vinden, wat deze collectie zeer bijzonder maakt. Gezien de grote omvang van de collectie wordt deze in meerdere veilingen de komende maanden aangeboden.

Afmetingen kunstwerken: Alle afmetingen van de kunstwerken die bij de kavels vermeld staan zijn steeds de buitenmaten van het kunstwerk inclusief lijst of passe partout. Indien er geen lijst om het kunstwerk zit betreft het hier de buitenmaat van het kunstwerk zelf.

Let op! Op deze veiling kan volgrecht van toepassing zijn. Indien het bod+opgeld (exclusief BTW) hoger is dan € 3000,-- per kavel kan er volgrecht van toepassing zijn. De koper ontvangt hiervoor een aparte factuur. Voor meer uitleg zie de bijzondere veilingvoorwaarden

Gunning van deze veiling onder voorbehoud opdrachtgever.


Kijkdag(en)

Kijkdag: Zaterdag 4 juli 2015  tussen 11.00 en 13.00 uur, uitsluitend op afspraak! Voor het maken van een afspraak kunt u een e-mail sturen naar: info@lunica-auction.nl


Ophaaldag(en)

Afgifte BKR kunst gemeente Brunssum deel (1) : Woensdag 15 juli 2015, tussen 14.00 en 16.00 uur.


Locatie: Sittard.(NL) 


Koper dient zelf te zorgen voor verpakkingsmateriaal en transport.


Aantal kavels
58
Bekijk kavels

In opdracht van belanghebbende.

Lunica Auction is niet de eigenaar/verkoper van de aangeboden goederen. Wij veilen en factureren als bemiddelaar in opdracht van de eigenaar/verkoper.