Veiling van deel 3 BKR kunstcollectie

Veiling van deel 3 BKR kunstcollectie

  • Geplaatst in Veilingen
  • - Dinsdag 4 augustus 2015

De veilingen van de kunstcollectie zijn tot nu toe succesvol te noemen. De belangstelling is groot, mensen reageren vanuit alle delen van het land en ook vanuit België is er interesse. Veel kunstwerken hebben inmiddels een nieuwe, bijzondere plek aan de muur gekregen en er volgen er nog veel meer. Een leuk gegeven is dat we inmiddels veel extra informatie hebben gekregen over veel kunstwerken.

Mensen vertellen spontaan hele verhalen rondom een bepaald schilderij, omdat zij familie van de maker zijn of zelf kunstkenner. Van het schilderij 'Sjita' weten we nu bijvoorbeeld dat dit de helft van een tweeling was, die vermoedelijk de maitresses waren van de kunstenaar. Zij werden de "Hemameisjes" genoemd omdat zij beiden bij de Hema werkten toen ter tijd.

Deze kunstcollectie uit Brunssum is bijzonder door haar enorme gevarieerdheid. Deze collectie is ooit samen gesteld door de Limburgse kunstenaar Jef Diederen en de kunstverzamelaar Ilse Frankentahl. Dit is terug te zien in de hoge kwaliteit van de collectie.

Een goede reden om mee te bieden dus, om zo ook een van de prachtige schilderijen, etsen, tekeningen etc. te bemachtigen!

Categorieën

Volg ons op Facebook