Online veiling van kunstwerken H. Brunart, Weert

  • Veiling0140
  • SluitingMaandag 20 mei 2019 vanaf 19.00 uur

De kunst die wij aanbieden in deze online veiling is afkomstig van de kunstenaar Henk Brunenberg geboren in 1948 te Weert. Hij is al zo'n 35 jaar kunstenaar en heeft veel geschilderd, dat was lange tijd zijn grote passie. De stijl van zijn werken is door de jaren heen veranderd. Henk had periodes waarin hij vooral veel 'planeten' schilderde, periodes waarin hij zich richtte op vrouwelijke vormen en periodes waarin hij kunst maakte door gebruik te maken van materialen als dopje, tubes en wat hij zoal tegenkwam. Overal gezien maakte hij graag gebruik van felle kleuren. Henk maakte zijn kunst onder de naam H. Brunart. Exposities had hij o.a. in de St.Theuniskapel te Weert. Onlangs is Henk overleden op 70 jarige leeftijd.

Henk Brunenberg heeft tevens 2 gedichten/spreukenbundels uitgebracht. Deze spreuken zijn onder meer te vinden op de tekeningen die hij uitgaf van het witte stadje Thorn.
Buiten schilderijen van Brunart zijn in deze veiling pentekeningen opgenomen van H. Geeven, Cees Degast en A. Woensel.  Het zijn de originele exemplaren van de betreffende kunstenaars. Deze tekeningen zijn van o.a. gebouwen en stadsgezichten in Maastricht, Weert en Valkenburg, gemaakt in opdracht van Brunart. Bedoeld om de spreuken van Brunenberg kracht bij te zetten.

Let op!

Op de foto's in de veiling worden de schilderijen getoond in een lijst. Bedoeld om te laten zien wat het effect is van een lijst om een kunstwerk.
De schilderijen zijn hoofdzakelijk zonder lijst te koop! Het staat bij iedere kavel vermeld of het betreffende werk zonder of inclusief lijst is. 
Deze schilderijen zijn heel kleurrijk en abstract, waarbij verschillende soorten lijsten een prachtig resultaat kunnen geven! Kijk ook goed naar de afmetingen bij de kunstwerken.


Kijkdag(en)

Zaterdag 18 mei 2019, tussen 10.00 en 12.00 uur.           
Locatie: Kleine Steeg 13, Sittard (ingang voormalig schoolgebouw)


Maak gebruik van deze kijkdag!


Ophaaldag(en)

Zaterdag 25 mei 2019, tussen 10.00 en 12.00 uur.    
Locatie: Kleine Steeg 13, Sittard (ingang voormalig schoolgebouw)